• REFERENCE

REFERENCE


Mi upravljamo investicijskim projektima od ideje do izvedbe već 25 godina. Od 1992. do 2018. godine radili smo na više od 620 investicijskih projekata. Naš doprinos u regionalnom razvoju i razvoju Poslovnih i Slobodnih zona je fizički i financijski mjerljiv u mnogim općinama i gradovima u Republici Hrvatskoj.

Direktor našeg društva mr. oec. Miran Cofek, dipl. ing. stroj. ima dugogodišnje profesionalno iskustvo kao manager u definiranju, pripremi i realizaciji poslovnih i razvojnih projekata, te dobivanju državnih, lokalnih i lučkih koncesija. Završio je Tehnički fakultet u Rijeci, zatim specijalizaciju za industrijski projekt management na International Institute for Management - Maastricht - Nizozemska 1990. godine, to jest specijalizaciju za izradu studija izvodljivosti i cost / benefit analize, investicijskih i razvojnih programa i vođenje projekata prema metodologijama Europske unije za aplikacije na EU fondove - Guide to Cost-Benefit Analysis of Investment Projects Economic appraisal tool for Cohesion Policy 2014-2020 i magisterij iz znanstvenog područja ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu 1996. godine (nostrifikacija). Karijeru je započeo u poduzeću Torpedo Rijeka 1982. godine, nastavio u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Rijeka u Odjelu za razvoj i u Odjelu za banke i ostale financijske organizacije od 1988. godine.

Miran Cofek je sa Josipom Toljom (direktor brodogradilišta Viktor Lenac) 1992. godine započeo projekt osnivanja Slobodne zone Luka Rijeka i Slobodne zone Bakar (na području Industrijske zone Bakar). 1996. godine je imenovan za pomoćnika ministra gospodarstva kada je sudjelovao u izradi Zakona o Slobodnim zonama i kada je osnovao Upravu za slobodne – poslovne zone, sadašnju Upravu za poticanje ulaganja i izvoz). Prema Zakonu o slobodnim zonama tada je osnovano 5 slobodnih zona koje su sve započele s radom do kraja 1998. godine: Slobodna zona luke Rijeka, Slobodna zona Zagreb, Slobodna zona Osijek, Slobodna zona Krapina i Slobodna zona Kukuljanovo iznad Bakra. U hrvatskim slobodnim zonama je nakon toga zaposleno 7.620 radnika, a ukupna ulaganja u slobodne zone iznosila su 1,96 milijardi kuna ili 269 milijuna Eura. Naše iskustvo u osnivanju Slobodnih zona smo iskoristili u radu sa općinama i gradovima od 1998. godine na dalje, te smo sa uspjehom sudjelovali u razvoju mnogobrojnih poslovnih zona i u ostalim projektima regionalnog razvoja u kojima se zaposlio veliki broj radnika. Direktor našeg društva mr. Miran Cofek bio je također generalni direktor Luke Rijeka d.d. od 2000. do 2002. godine, gdje je obavio vrlo značajne poslove ishodovanja lučkih koncesija i prometne i tehnološke reorganizacije Luke Rijeka. Doveo je u Luku Rijeka najveće europske prijevoznike kontejnera BLG, Eurokai, Contship i Maersk, što je rezultiralo dolaskom i drugih brodara, te povećanjem prometa kontejnera od 9.000 TEU 2000. godine do 146.000 TEU (kontejnera) 2007. godine (za 16 puta).

Dio naših referentnih projekata:

  • Vođenje projekta PM za projekt izgradnje Ruralnog poduzetničkog centra - inkubatora „Krka“ Kistanje uz pomoć EU fonda, broj ugovora KK.031.2.01.0014.

Dio referentnih projekata iz projektiranja i urbanizma:

  • Izrada glavnog projekta infrastrukture za ulicu Damira Tomljanovića Gavrana u Gradu Senju
  • Izrada glavnog projekta infrastrukture za zonu bivše vojarne u Gradu Sinju
  • Izrada prijedloga izmjena UPU 48 Luka Mišnjak Rab za potrebe Rapske plovidbe d.d.
  • Idejni projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe u Šušnjevici

Društvo ima 11 godina iskustva u projektiranju niskogradnje i izradi prostornih planova općina. U društvu je zaposlena Ingrid Tomšić – Cofek dipl. ing. građevine, sudski vještak i ovlašteni inženjer sa 15 godina iskustva u projektiranju niskogradnje i izradi prostornih planova općina i gradova. U projektiranju koristimo software AutoCad.

Miran Cofek je jedan od 10 ovlaštenih investicijskih projektanata (OIP) od BICRO - Poslovno inovacijskog centra Hrvatske i Neovisni evaluator - procjenitelj projektnih prijedloga u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Miran Cofek je investicijski savjetnik u Agenciji za promicanje izvoza i ulaganja u Republici Hrvatskoj za izradu Poslovnih planova i Prijava za korištenje poticajnih mjera za ulaganje prema Zakonu o poticanju ulaganja u Republici Hrvatskoj (do sada smo osigurali preko 715.000.000,00 kuna poreznih povlastica raznim investitorima).

Direktor društva je također i certificirani savjetnik u HRVATSKOJ UDRUGI ZA REGIONALNI I RURALNI RAZVOJ – Zagreb.Uspiješno smo odradili više od 620 projekata!